Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички

Ефектно и много вкусно предястие, подходящо за парти
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г синьо сирене „Горгонзола”
50 г сушени червени боровинки
100 г орехи
50 мл бренди
50 мл животинска сметана
1/4 ч. л. чили на прах
1/2 пакет печени точени кори
50 г краве масло за намазване
розмарин за украса

за тиквата:
1 кг тиква „Цигулка” (необелена)
1 скилидка чесън
30 г краве масло
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички

Тиквата се почиства и се нарязва на малки кубчета. Поставя се в тава, слага се маслото, нарязаният чесън, наситнения розмарин, сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час, покрита с капак или с алуминиево фолио.

 


2
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички 2

Точените кори се нарязват на квадрати. Всеки се намазва с разтопено масло и се подреждат по 3 един върху друг, като ъглите се разминават.

 


3
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички 3

Поставят се във форми за брюле и се пекат в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 15 минути. След това се охлаждат.

 


4
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички 4

В кошничките се разпределя печената тиква, орехите, начупени наедро, сушените червени боровинки, предварително накиснати в бренди и натрошено синьо сирене.

 

 


5
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички 5

Поръсват се с чилито и малко сметана и се пекат в загрята на 180 градуса фурна,  с вентилатор, за 5 минути, докато сиренето се разтопи.

 


6
Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички 6

Поднасят се веднага, като могат да се украсят с клонче розмарин.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Вчера ги направих, станаха много хубави, тиквата със синьото сирене много си подхождат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: