Тиквен фъдж

Дата: 16.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г тиква тип "Цигулка"
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
1 щипка индийско орехче
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. канела
3 с. л. глюкоза
1 ч. ч. прясно мляко
3 ч. ч. захар
50 г сурови орехови ядки
200 г масло
кокосови стърготини за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен фъджТиквата се почиства, нарязва се на парчета, обелва се и се сварява. След това водата се отцежда, а тиквата се пюрира. Посолява се и се поръсва със захар.
2
Тиквен фъдж 2В пюрираната тиква се налива прясното мляко, добавя се глюкозата и се оставя да кипне, като се бърка енергично. Ври 40-45 минути на тих огън, след това с лъжичка се взима малко и се потапя в леденостудена вода - ако стане мека топчица, сместа е готова.
3
Тиквен фъдж 3Ароматизира се с ванилова есенция, канела и индийско орехче. Добавя се маслото и се разбърква, докато се поеме. Когато се получи ронлива смес, се добавят смлените орехи.
4
Тиквен фъдж 4Оставя се да се охлади леко за 4-5 минути. След това се прехвърля в малка намазнена йенска тава и се разпределя добре, като се притиска с шпатула. Оставя се да се охлади напълно в хладилник за 2-3 часа.
5
Тиквен фъдж 5Охладеният десерт се нарязва на малки кубчета, поръсва се с кокосови стърготини и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта