Тиквен кейк с течен шоколад и лешници

Дата: 28.02.2013
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
1 3/4 ч. ч. брашно
2 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1/3 ч. ч. вода
400 г обелена тиква
8 с. л. течен шоколад
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
1/2 с. л. канела
1 1/2 ч. л. индийско орехче
1 ванилия
олио за намазване на формата
за заливане:
1/2 ч. ч. пудра захар
4 с. л. течен шоколад
1 с. л. прясно мляко
100 мл животинска сметана
100 г печени лешници
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници
Тиквата се нарязва на кубчета, сварява се за около 20 минути, отцежда се и се пюрира.

 


2
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници 2
В купа се смесват брашното, содата, солта, канелата, ванилията и индийското орехче.

 


3
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници 3
В друга купа с миксер се разбиват захарта и яйцата, постепенно се прибавят олиото и водата, накрая и пюрираната тиква.

 


4
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници 4
Течната смес се добавя към сухите съставки на тънка струйка и при постоянно разбиване. Накрая се прибавя шоколадът и се разбърква леко с телена бъркалка.

 


5
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници 5
Сместа се изсипва в намазана с олио форма терин.  Пече се в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за 50 минути. Изпеченият кейк се изважда на скара да се охлади.

 


6
Тиквен кейк с течен шоколад и лешници 6
Залива се с разбитите с миксер или телена бъркалка пудра захар, мляко, сметана и течен шоколад. Поръсва се с натрошени лешници.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
много вкусен и завладяващ вкус
7.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Вероятно времето за печене не е било достатъчно. Може тиквата да е била по-водна. Този кейк е по-тежък и по-сочен, но не трябва да е течен. Следващият път е хубаво да се провери с дървено шишче или клечка за зъби, дали кейкът е изпечен, преди да бъде изваден от фурната.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2014
Наистина ухае и изглежда страхотно, но не ми се получи- в средата остана течен :( А спазих рецептата на 100%
5.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
\"Публикувано от Цветелина Пулячка животинската сметана каква точно е :) готварска или сладкарска\" - Щом не пише да е подсладена тогава е готварска. Сладкарската е подсладена обикновенно.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
това е божествено бих го направила отново
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта