Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе

Дата: 11.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква
1 ч. ч. захар за крокана
1/4 ч. л. смлян бахар
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 пакетчета ванилия
3 ч. ч. захар
5 яйца
30 г масло
500 мл прясно мляко
1 1/2 к. ч. тиквено семе
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семеОтделя се 1 1/2 ч. ч. от захарта, сипва се в тенджерка и се нагрява, докато се карамелизира.
2
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 2Карамелизираната захар се разпределя в предварително загрята тава, след което се оставя да се охлади.
3
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 3Тиквата се обелва, почиства се от семките и се настъргва.
4
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 4Маслото се загрява в тенджера. Сипва се настърганата тиква, налива се 1 к. ч. вода, поръсва се с 1 с. л. захар и се задушава за 15 минути.
5
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 5Яйцата се разбиват с останалата захар (1 1/2 ч. ч.). Прясното мляко се кипва, 150-200 мл се запазват, останалото се налива в яйцата, като бъркането продължава. Сместа се ароматизира с ванилията.
6
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 6Задушената тиква се подправя с бахар, индийско орехче, джинджифил и се пюрира заедно с отделеното мляко.
7
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 7Пюрето от тиква се сипва при млечната смес, разбърква се добре и се излива върху карамела в тавата.
8
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 8Пече се на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80 минути. Щом водата в по-голямата тава започне да завира, вратата на фурната се отваря, за да се охлади.
9
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 9Захарта за крокана се загрява. Щом се карамелизира, се добавя тиквеното семе и се разбърква. Карамелизираното семе се разпределя в предваритено намазнени формички, които са поставени върху намазнено алуминиево фолио.
10
Тиквен крем карамел с крокан от тиквено семе 10Изстиналият крем карамел се охлажда добре, обръща се върху плоска подложна чиния и се нарязва. Сервира се с крокан от тиквено семе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


598 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта