Тиквен мармалад

Дата: 21.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг тиква (сорт „Цигулка“)
1,5 кг захар
2 лимона
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен мармаладТиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тенджера, заедно със захарта и 100 мл вода. Готви се на тих огън, докато омекне - около 1 час.
2
Тиквен мармалад 2Добавят се канелата, джинджифилът, сокът и настърганата кора от лимоните. Готви се още 10 минути.
3
Тиквен мармалад 3След това сместа се намачква много добре с преса за картофи.
4
Тиквен мармалад 4Разпределя се в стерилизирани бурканчета, които се затварят и се обръщат.



Съвет: От посочените продукти се получават 4 бурканчета мармалад, всяко от по 400 мл.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
За добавих, 3 ябълки, !/2 ч.л. карамфил и 100гр начукани орехи. Стана супер!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта