Тиквен мармалад

С аромат на лимон, канела и джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг тиква (сорт „Цигулка“)
1,5 кг захар
2 лимона
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Тиквен мармалад
Тиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тенджера, заедно със захарта и 100 мл вода. Готви се на тих огън, докато омекне - около 1 час.
2
Тиквен мармалад 2
Добавят се канелата, джинджифилът, сокът и настърганата кора от лимоните. Готви се още 10 минути.
3
Тиквен мармалад 3
След това сместа се намачква много добре с преса за картофи.
4
Тиквен мармалад 4
Разпределя се в стерилизирани бурканчета, които се затварят и се обръщат.



Съвет: От посочените продукти се получават 4 бурканчета мармалад, всяко от по 400 мл.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2019
Няма по- вкусно усещане за сетивата. Даже тук във Флорида тиквения мармалад е на почит от близки и приятели.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2017
Много сполучлив мармалад с аромат на Коледа!
3.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2017
Да, Ирена, може да намалиш захарта, но имай предвид, че в такъв случай, мармаладът може да стане по-рядък и разбира се, няма да е и толкова сладък. Орехите се слагат последни.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Искам да попитам дали ще се получи сладкото и с намалена на половината захарта? И ако добавя орехи, кога трябва да се сложат, по време на варенето или съвсем накрая?
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
За добавих, 3 ябълки, !/2 ч.л. карамфил и 100гр начукани орехи. Стана супер!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: