Тиквен пай със сирене

Дата: 25.01.2003
Източник: Бон Апети
Тиквен пай със сирене
 
Необходими продукти:
600-700 г тиква
250 мл прясно мляко
4 яйца
300 г извара (или краве сирене)
20-30 г масло
4 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен пай със сиренеТиквата се нарязва наситно и се изсипва с намазана с масло тава.
2
Тиквен пай със сирене 2В дълбока купа се разбиват млякото, яйцата и захарта. След това се прибавят половината канела и изварата, разбърква се. (Ако се използва сирене, то се натрошава и не се бърка много енергично, за да не стане на пюре.)
3
Тиквен пай със сирене 3Тиквата се залива с приготвената смес, като при необходимост се долива мляко. Паят се поръсва с останалата канела и се пече около 1 час в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
Тиквен пай със сирене 4Готовият тиквен пай може да се намаже с мед или да се поръси със захар. По желание се добавят ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Чудесна, лесна, вкусна и винаги сполучлива рецепта! :) Добавих и шепа стафиди;) П.С. Тавата свършва много бързо:)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта