Тиквен пудинг

Дата: 03.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква (небелена)
5 яйца
200 г светла кафява захар
6 с. л. царевичен грис
2 с. л. брашно
2 ч. ч. животинска сметана
50 г краве масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. сух джинджифил
1 щипка сол
100 г сушени червени боровинки
за карамела:
150 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен пудинг
Тиквата се почиства, нарязва се на малки кубчета и се слага в тава с пергаментова хартия. Покрива се с фолио, за да не хваща кора. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час. 


2
Тиквен пудинг 2
Пасира се и към пюрето се добавят яйцата, джинджифилът, канелата, солта и се разбива с телена бъркалка. 


3
Тиквен пудинг 3
Прибавя се и разтопеното масло.


4
Тиквен пудинг 4
В касеролата се сипва захарта и се налива животинската сметана. Когато се загреят, се слага царевичният грис и се оставя на котлона 10 минути, докато се получи гъста каша. 

 


5
Тиквен пудинг 5
Дърпа се от котлона и се прибавя към тиквената смес, като се бърка с бъркалката. Накрая се слага брашното и се разбърква с шпатула.


6
Тиквен пудинг 6
Захарта за карамела се загрява в касерола, докато се получи, кехлибарен цвят. Крамелът се изсипва още топъл в 12 формички за крем брюле (малки).


7
Тиквен пудинг 7
Отгоре се разпределят сушените боровинки.


8
Тиквен пудинг 8
Налива се тиквената смес.


9
Тиквен пудинг 9
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. (Слагат се в тава, за да се вадя по-лесно). Охлаждат се и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2013
Влюбих се в този десерт от първата хапка!!! По принцип съм почитателка на тиквата, но този десерт е трепач ! Страшно вкусно!!! Спазих всички стъпки освен , че нямах боровинки и за това сложих стафиди! Препоръчвам на всички
4.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
По наши наблюдение по-голямата част от хората не се затрудняват от начина, по който изписваме рецептите... В тях винаги упоменаваме когато става въпрос за заквасена сметана, а когато това не е упоменато, значи се касае за течна животинска сметана. 1 ч. ч. течна животинска сметана е 250 мл. Същото е и количеството за вода. Благодарим, че сподели мнението си с нас :)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Моля, уточнявайте в рецептите за какъв вид сметана се отнася 1 ч.ч. животинска сметана - течна или заквасена ? Сблъсквам се винаги с този проблем. Когато е написано милилитри или грамове се ориентирам по това, но когато мярката е в чаша ...? Не е трудно да се изписва. И още отворете нов раздел в сайта за мерки. Там да се уточни, когато се използва 1 чаша - нейната вместимост колко мл вода е? Да се ориентираме. Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Не, защото сметаната е с друга масленост и консистенция.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
може ли да се използва прясно мляко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта