Тиквена крем супа с бяло вино

Дата: 03.12.2009
Източник: Бон Апети
Тиквена крем супа с бяло вино
 
Необходими продукти:
1 глава лук
300–400 г тиква
1 ч. ч. бяло вино
2 с. л. сметана
2 кубчета зеленчуков бульон
масло, смлян черен пипер, джинджифил, белени печен
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се задушава в масло. Подправя се с черен пипер.
2
Тиквата се почиства, нарязва се на парчета и се прибавя към лука. Сипва се бялото вино и всичко се задушава, докато омекне. Пасира се със сметаната и се добавят разтворените в 1 л вода натрошени кубчета зеленчуков бульон. Тайната тук е, че се прибавя джинджифил, който убива сладостта на тиквата.
3
Сервира се с белени печени тиквени семки, но може и с орехи. Супата ще изглежда много атрактивно, ако се сервира в издълбана тиква, а вътрешността й може да се използва, за да се направи крем супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта