Тиквена супа с бадеми

Вкусна есенна супа с топчета от сирене, сметана и копър
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква тип "Цигулка"
50-80 г смлени бадеми
1 стрък праз лук
1/2 глава кромид лук
3-4 стръка мащерка (1/2 ч. л. суха)
1 в. ч. бяло вино
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1-2 щипки захар
копър за поръсване
100 г сирене "Дунавия"
2-3 стръка копър
4 с. л. сметана
2 с. л. смлени бадеми
1 щипка сол
1-2 щипки червен пипер (лют)


Начин на приготвяне:
1
Тиквена супа с бадеми
Тиквата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на парчета. Поставя се в тавичка, полива се със зехтин и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна.
2
Тиквена супа с бадеми 2
Двата вида лук се нарязват наедро и се задушават в малко зехтин на слаб огън под капак.
3
Тиквена супа с бадеми 3
След около 5 минути се заливат с виното и се оставят още 10 минути на слаб огън.
4
Тиквена супа с бадеми 4
Когато течността се изпари, се налива 1 л гореща вода и се поръсва със сол и захар.
5
Тиквена супа с бадеми 5
Бадемите се сипват в тенджера с кипнала вода и се бланшират за 10-20 секунди.
6
Тиквена супа с бадеми 6
След това се изваждат и се обелват с помощта на кърпа. Смилат се в блендер с малко сол.
7
Тиквена супа с бадеми 7
Изпечената тиква се сипва при праза, супата се вари около 10 минути под капак, след което се подправя с мащерка и се пюрира. Към нея се прибавят 50-80 г от смлените бадеми.
8
Тиквена супа с бадеми 8
Крема сиренето, червеният пипер и останалите смлени бадеми се намачкват, като постепенно се налива сметаната. Добавя се наситненият копър и хубаво се разбърква.
9
Тиквена супа с бадеми 9
От получената смес с намазнени ръце се оформят топчета и се поставят в намазана с олио чиния.
10
Тиквена супа с бадеми 10
Всяка порция супа се гарнира с топчета от сирене и се поръсва с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: