Тиквена супа с вурстчета

Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г тиква
200 г вурстчета
100 г готварска сметана
50 г масло
1/2 глава лук
1 кубче пилешки бульон
1 ч. л. сушена мащерка


Начин на приготвяне:
1
Тиквена супа с вурстчета
Тиквата се обелва и се нарязва на малки парчета. Лукът се нарязва наситно.
2
Тиквена супа с вурстчета 2
Маслото се разтопява и в него се запържват вурстчетата. Щом се зачервят, се изваждат и в същата мазнина за 1 минута се запържва наситненият лук.
3
Тиквена супа с вурстчета 3
След това се добавя нарязаната тиква, налива се гореща вода (колкото да покрие тиквата) и се стрива кубчето пилешки бульон. Ври 15-20 минути. Ароматизира се с мащерка.
4
Тиквена супа с вурстчета 4
Супата се пюрира и се застройва с разбитата с малко вода сметана. При сервиране в центъра на всяка порция се подреждат нарязани на колелца вурстчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Супичката е превъзходна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: