Тиквена супа

Дата: 16.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Тиквена супа
 
Необходими продукти:
400-500 г тиква
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. червен пипер
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. л. къри
1 голям картоф
200 мл растителна сметана
3 с. л. тиквени семки
краве масло
лук
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквата се измива, почиства се от кората и се нарязва на едри кубчета.
2
Картофът се обелва и също се реже на кубчета.
3
Тиквените семки се запичат на сух тиган.
4
Лукът се наситнява и се задушава в масло, на тих огън, под капак.
5
Прибавят се тиквата и картофите.
6
Налива се 1,5 л гореща вода и се вари 20-30 минути на тих огън.
7
Добавят се натрошените кубчета бульон, овкусява се и се оставя да ври още 5-10 минути.
8
След това сместа се пюрира и се овкусява с кърито.
9
Сипва се половината от сметаната и се разбърква.
Супата се сервира, като във всяка порция ветрилообразно се слагат тиквени семки и капки чили сос и върху всяка от семките се капва по капка сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


285 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта