Тиквена тай супа

Дата: 10.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква тип
2 с. л. олио
2 с. л. соев сос
5-6 печурки
10 бр. бадеми
1 ч. л. босилек
1 ч. л. червена къри паста (1 ч. л. къри на прах)
2 с. л. кокосови стърготини
3 с. л. олио
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
2 скилидки чесън
100 мл готварска сметана
пресен лук за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквена тай супаТиквата се обелва, почиства се и се нарязва на по-малки парчета.
2
Тиквена тай супа 2Чесънът се нарязва и се запържва до зачервяване в предварително загрятото олио. Добавя се къри пастата, разбърква се и се оттегля от котлона. Наливат се 1200 мл гореща вода, прибавя се тиквата и се връща на котлона. Щом кипне, се стрива бульонът и къкри 20 минути.
3
Тиквена тай супа 3Кокосовите стърготини се накисват в топла вода и се оставят да престоят 5 минути. Течността се прецежда и се налива в готовата супа.
4
Тиквена тай супа 4Тиквата се намачква, подправя се с босилек и се посолява на вкус. След това в нея се налива сметаната.
5
Тиквена тай супа 5Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в предварително загрятото олио. Щом се зачервят, се налива соевият сос и когато течността се изпари, гарнитурата е готова. Във всяка порция се сипва от гъбите, отгоре се налива супа и се поръсва с наситнени бадемови ядки и пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта