Тиквени бухти „Сопайпия”

Дата: 29.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква
500 г брашно (+ за поръсване)
60 мл олио
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. сол
олио за пържене на маслена баня
за сиропа:
400 г кафява захар „Демерара“
500 мл вода
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквени бухти „Сопайпия”Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се с 20 мл олио и се пече около 30 минути в загрята на 190 градуса фурна.
2
Тиквени бухти „Сопайпия” 2След това се пюрира, добавят се около 50 мл вода и останалото олио, и се разбърква.
3
Тиквени бухти „Сопайпия” 3Брашното се смесва със солта и бакпулвера.

4
Тиквени бухти „Сопайпия” 4Прибавя се тиквеното пюре и се разбърква.
5
Тиквени бухти „Сопайпия” 5Сместа се разточва на тънка кора върху набрашнен плот и от нея с ринг се изрязват кръгове.
6
Тиквени бухти „Сопайпия” 6Пържат се на маслена баня.
7
Тиквени бухти „Сопайпия” 7В касерола се наливат 500 мл вода. Сипва се захарта и се прибавят канелата и настърганата лимонова кора.
8
Тиквени бухти „Сопайпия” 8Кипва се и се готви на умерен огън до получаване на сироп – около 30 минути.
9
Тиквени бухти „Сопайпия” 9Бухтите се сервират със сиропа.
10
Тиквени бухти „Сопайпия” 10По желание се поръсват с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
Току що ги направих и станаха страхотни! п.с. Направих ги с брашно без глутен и пак станаха, много доволна останах от този факт :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


464 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта