Тиквени кантучини с горещ бял шоколад

Изкусителни италиански бишкоти с богато минало и доказан произход
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кантучините:
500 г тиква
550 г брашно
250 г захар
100 г краве масло
60 г сурови белени тиквени семки
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
2 яйца
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия

за горещия шоколад:
400 мл прясно мляко 3,6 %
100 г бял шоколад
1/2 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад
Тиквата за кантучините се обелва, нарязва се на малки кубчета, поръсва се с 50 г от захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 40 минути, докато омекне. След това се охлажда и пюрира.
2
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 2
Смесва се с яйцата и разтопеното масло и се разбива с телена бъркалка.
3
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 3
В друга купа се разбъркват брашното, захарта, джинджифилът, канелата, ванилията, бакпулверът, сол и тиквените семки.
4
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 4
Двете смеси се събират, ако тестото е рядко, се добавя още брашно.
5
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 5
Замесва се на плота.
6
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 6
Плитка тава се застила с хартия за печене. Тестото се разделя на две равни части, които се оформят на леко сплескани дълги фитили. Поставят се в тавата, като трябва да има разтояние между тях, защото при печене се надуват.
7
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 7
Пекат се в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор за около 40 минути. След това се охлаждат за около 5 минути, защото се втвърдяват и не могат да се нарежат.
8
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 8
След това фитилите се режат на филийки с дебелина 1–2 см и се поставят в същата тава с разреза нагоре. Допичат се на 120 градуса с вентилатор за около 1 час – по 30 минути от двете страни. Охлаждат се и са готови за поднасяне.
9
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 9
Млякото за горещия шоколад се кипва с ванилията, заедно със семенцата. Шушулката се отстранява, течността се прехвърля в шейкър кана и се разбива. Добавя се начупеният шоколад и отново се разбива.
10
Тиквени кантучини с горещ бял шоколад 10
Горещият шоколад се налива в 2 чаши, по желание може да се гарнира с разбита сметана и канела.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Пробвах да ги направя като мишлета и ми се получиха малко твърдички. Може би в оригиналния вид няма да се изсушат толкова.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Вместо на руло, направих на малки топчета във формата на мишлета и сложих да се пекат (1 тава). Останалото сложих да се пече в кръгла форма и след като изстина разряза на две и слепих със сладко от сливи с канела..... всичко изпапкахме :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: