"Тиквени щруделчета" 2

Дата: 16.12.2009
ТИТЛА: Чирак
 
Необходими продукти:
1 п. кори
около 1 кг настъргана тиква
1 к. ч. пудра захар
3 с. л. грис
1 к. ч. стафиди (накиснати в коняк)
1 ч. л. канела
олио за намазване на корите)
1 жълтък (+ 1 с. л. олио)
кристална захар и белени суровови тиквени семки за
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквата се  смесва в купа с пудрата захар, гриса, стафидите (с коняка), канелата и се разбъркват добре.
2
Щруделчетата се правят, като 1 кора се прегъва на две, кат преди това се напръсква с олио, слага се в единия край от плънката и се навива така, че да се получи едно правоъгълно пакетче.
3
Редят су в тава върху хартия за печене, отгоре се намазват с жълтъка, за да хубав цвят, а след това ги поръсваме и с кристалната захар, и тиквеното семе Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, след като придобият хубав загар, изключваме фурната, оставяме ги вътре в тавата на отворена фурна да си изстинат от самосебе си.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта