Тиквено брауни

Дата: 22.12.2011
Източник: Бон Апети
Тиквено брауни
 
Необходими продукти:
1,3 кг тиква
1 с. л. захар
за брауни блата:
3/4 ч. ч. брашно
150 г захар
50 мл рапично олио
1 с. л. царевично нишесте
50 г какао
1/4 ч. л. сода
1 ч. л. ванилия (екстракт)
1/4 ч. л. сол
за тиквения блат:
40 г тиквени семки
1/2 ч. ч. соево мляко
50 г захар
2 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. смлян звезден анасон
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. джинджифил на прах
1 щипка смляно индийско орехче
1 ванилия
за украса:
50 г тиквени семки
50 г шамфъстък
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквено брауни
Тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се сварява със захарта и вода, колтото да я покрие. След това се пюрира. Тиквените семки за блата и за украсата се изпичат в сух тиган.

 


2
Тиквено брауни 2
Брауни блата се приготвя, като в купа се смесват сухите съставки – брашното, царевичното нишесте, какаото, солта, содата и всичко се разбърква.


3
Тиквено брауни 3
След това в друга купа се смесват 1 ч. ч. от пюрираната тиква, захарта, ванилията, рапично олио и се разбъркват с лъжица. Прибавят се вече смесените сухи съставки и продължава да се бърка.

 


4
Тиквено брауни 4
Сместа се изсипва във форма за печене върху пергаментова хартия и се прибира в хладилника.


5
Тиквено брауни 5
Тиквеният блат се приготвя, като в купа се смесват останалата тиква - 2 ч. ч., тиквените семки, соевото мляко, захарта, царевичното нишесте, малко настърган звезден анасон, канелата, джинджифила, индийското орехче и ванилията.

 


6
Тиквено брауни 6
 Сместа се изсипва върху първия блат и десертът се пече 30 минути на 180 градуса с вентилатор. Оставя се да изстине за 20 минути, поръсва се със смлените тиквени семки и шамфъстък и се оставя в хладилник да стегне най-малко за час.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


274 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта