Тирамису с банани и кленов сироп

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2010
Тирамису с банани и кленов сироп
 
Необходими продукти:
1/3 банан
1 ч. л. кленов сироп
1–2 г какао
70–80 мл нескафе (топло)
1 ч. л. бадемов ликьор
какао на прах за поръсване
200 г захар
10 жълтъка
1,25 кг сирене „Маскарпоне“
10 мл бадемов ликьор
7 яйца
280 г захар
300 г брашно
50 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Тирамису с банани и кленов сироп
Първо се приготвя кремът. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се бадемовият ликьор и отново се разбива.
 

2
Тирамису с банани и кленов сироп 2
Сиренето „Маскарпоне“ се разбърква леко в купа и към него постепенно започва да се добавя от яйчената смес, като непрекъснато се бърка, за да се получи хомогенна пухкава смес.
3
Тирамису с банани и кленов сироп 3
След това се приготвят бишкотите. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес. Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар, изсипват се при жълтъчената смес, като се разбърква внимателно на ръка. Добавя се пресятото брашно и отново се бърка на ръка. С шприц се оформят бишкоти с големина по желание и се пекат 7–10 минути в сгорещена до 180 градуса фурна.
 

4
Тирамису с банани и кленов сироп 4
Бадемовият ликьор се смесва с нескафето. Няколко бишкоти се отделят за украса, а останалите се потапят за кратко в сместа и се нареждат на дъното на стъклени чаши за сладолед, мартини или шампанско. Бишкотите се поръсват с кленовия сироп. Върху тях се нареждат кръгчета от банана и накрая се заливат с крема. Чашите се поставят в хладилник, а преди сервиране десертът се поръсва с какао и се украсява с отделените бишкоти.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
направо страхотен десерт
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
блатодаря ви за тази страхотна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: