Тирамису с лимончело

Дата: 08.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти „Савоярди“ (400 г)за сиропа:
250 мл лимончело
110 г захар
200 мл прясно изцеден лимонов сок
250 мл вода
за крема от маскарпоне:
500 г сирене „Маскарпоне“
370 мл животинска сметана
60 г пудра захар
за лимоновата крема:
3 лимона
200 г захар
4 яйца
115 г краве масло
за поръсване:
50 г филирани бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
Тирамису с лимончело
Кората на лимоните, за лимоновата крема, се настъргва и се изстисква сокът на плодовете. Към тях се добавят захарта и маслото, нарязано на кубчета. Сместа се готви на водна баня, докато се разтопят маслото и захарта.

 


2
Тирамису с лимончело 2
Добавят се 2 цели яйца и 2 жълтъка. Бърка се докато се получи крем. Охлажда се.

 


3
Тирамису с лимончело 3
В касерола се сипват захарта, лимоновият сок, лимончелото и водата за сиропа. Готви се на слаб огън докато се разтвори захарта. Оставя се да се охлади на стайна температура.
 
 

4
Тирамису с лимончело 4
В купа се разбиват сметаната и пудрата захар, за крема с маскарпоне, до пухкава консистенция.

 


5
Тирамису с лимончело 5
В друга купа се разбива маскарпонето (оставено на стайна температура) с 3/4 от охладената лимонова крема.

 


6
Тирамису с лимончело 6
Добавя се и разбитата сладка сметана и се разбърква.

 


7
Тирамису с лимончело 7
Половината бишкоти се натопяват за малко в сиропа и се подреждат една до друга в тава. Отгоре се сипва половината крем с маскарпоне и се заглажда.

 


8
Тирамису с лимончело 8
По този начин се прави още един ред. Заглажда се и се напръсква с останалата лимонова крема, с помощта на лъжица. Оставя се поне за 6 часа в хладилник.

 


9
Тирамису с лимончело 9
После се поръсва с предварително запечените филирани бадеми и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Хубава и интересна рецепта!!Направих половин доза но лимоновия сок е прекалено много, толкова кисело стана че стомаха ми се побърка
8.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2015
много трудоемко, много овации :)
7.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2015
Много свежа рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Мисля,че трябва да се намали захарта в лимоновата крема.Правих го с истинско лимончело и се получи твърде \"лимонено\" ароматизирано и твърде сладко.Не ми допадна.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2014
Невероятен вкус - престанах да правя \"истинското\". Това е просто шеметно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта