Тиролска супа с кисело зеле

Много ароматна и богата на продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2012
Тиролска супа с кисело зеле
 
Необходими продукти:
350 г свинска плешка
500 г кисело зеле
500 г картофи
2 глави лук
1 л телешки бульон
100 мл бяло сухо вино
25 г краве масло
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
2 с. л. сладък червен пипер
2 дафинови листа
1 ч. л. сушен майоран
заквасена сметана за гарниране
червен пипер за поръсване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тиролска супа с кисело зеле

Месото се нарязва на кубчета с размер 2 см и се запържва на висока температура в олиото, като се овкусява с червения пипер, сол  черен пипер.


2
Тиролска супа с кисело зеле 2

Изважда се от съда, слага се маслото и в него се задушава лукът, нарязан на полумесеци, докато стане прозрачен. Поръсва се брашното и се запържва за кратко. При постоянно бъркане, на тънка струйка, се прибавят виното и бульонът.


3
Тиролска супа с кисело зеле 3

Месото се връща в съда заедно с киселото зеле, нарязано на тънки ивички. Овкусява се с дафиновите листа, майорана, сол и черен пипер и се оставя да къкри на средна температура, под капак, за около 40 минути, като се разбърква често.

4
Тиролска супа с кисело зеле 4

Картофите се измиват, обелват се и се режат на кубчета с размер 2 см. Сваряват се в подсолена вода за около 12 минути, отцеждат се и се прибавят към супата, малко преди да е готова.


5
Тиролска супа с кисело зеле 5

Готовата супа се гарнира със сметаната и се поръсва с червен пипер.

 


Съвет: Ако искате да неутрализирате вкусът на кисело и на солено от зелето, може да добавите малко захар.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Уникалка рецепта! Готвя я по няколко пъти на сезон и все не ми стига!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: