Тофу с джинджифил

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.03.2015
Тофу с джинджифил
 
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 кг тофу (на кубчета)
2 стръка зелен лук (нарязан наситно)
2 скилидки чесън (нарязан наситно)
1 ч. л. пресен джинджифил (нарязан наситно)
2 люти чушки (нарязани наситно)
1 с. л. сухо бяло вино
1 1/2 с. л. соев сос
250 мл вода (+ 1 с. л.)
1 1/2 ч. л. царевично брашно


Начин на приготвяне:
1
Зехтинът се загрява на умерена температура. Тофуто се запържва за 3 минути с половината от зеления лук, 1 скилидка чесън и джинджифила.
2
Добавят се лютите чушки и се оставя на котлона още 1 минута. Добавят се виното, соевият сос, водата и сол на вкус. Кипва се и се оставя около 3 минути.
3
В малка купа се смесват царевичното брашно с 1 с. л. вода. Получената каша се добавя при останалите съставки. Поръсва се с останалия зелен лук и чесън. Готви се 10 минути. Ястието се сервира горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: