Тофу терияки

Дата: 23.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тофу
2 с. л. тъмно сусамово олио
сусам за поръсване
за соса:
100 мл светъл соев сос (с по-малко сол)
2 с. л. мед
30 г джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Тофу териякиДжинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се смила заедно със соевия сос и меда.
2
Тофу терияки 2Тофуто се реже на еднакви по големина парчета, които се подреждат в тава.
3
Тофу терияки 3Към соса се прибавят сусамовото олио и около 100 мл вода и се разбърква.
4
Тофу терияки 4С тази смес се полива тофуто, поръсва се със сусам и се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Много подходящо за Великденският пост.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Добра идея. Ще си произведа сусамово олио , като запържа за кратко сусам в зехтин и след като истина ще го ползвам за соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта