Топъл сандвич с лук и сирена

Подхожда си перфектно с чаша хубаво вино
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 тортили
5 глави лук
1 стрък мащерка
150 мл бяло вино
240 г сирене „Гауда“ (на слайсове)
80 г сирене „Грюер“
краве масло за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Топъл сандвич с лук и сирена
Лукът се обелва, нарязва се на полумесеци и се задушава във виното, с малко сол.
2
Топъл сандвич с лук и сирена 2
Когато течността се изпари, се оставя на слаб огън, докато стане карамелен. Подправя се с листенцата от мащерка и се дърпа от огъня.
3
Топъл сандвич с лук и сирена 3
Сирената се нарязват на тънки парчета.
4
Топъл сандвич с лук и сирена 4
Върху една тортила се поставят сирена, отгоре – лук, и отново сирена.
5
Топъл сандвич с лук и сирена 5
Похлупва се с друга тортила и се притиска.
6
Топъл сандвич с лук и сирена 6
Сандвичът се готви в намазан с масло съд с незалепващо покритие от двете страни до златисто.

7
Топъл сандвич с лук и сирена 7
Изважда се и се реже на триъгълници.
8
Топъл сандвич с лук и сирена 8
Така се приготвят всички сандвичи. По желание се сервират със сезонна салата.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2022
Много интересна и вкусна рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2022
Направих сандвичите с тортили с цвекло. Невероятно се върза с плънката!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2021
Много приятни сандвичи, а сладкия карамелен лук ги прави различни и вкусни.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Интересна рецепта за разнообрано хранене. Плънката може да варира.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Много вкусна рецепта! Лукът ми отне доста време докато се карамелизира, но резултата беше задоволителен. Направих и със запържени гъби в малко зехтин с чесън и мащерка, на същия принцип. Става доста по-бързо и също толкова вкусно! Чудесна идея.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: