Топла салата от леща и халуми

Дата: 02.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. зелена леща
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
1/2 нар
3 ч. ч. зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
1 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
400 г сирене „Халуми” за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Топла салата от леща и халуми
Лещата се измива и се отцежда. Слага се в касерола и се залива със зеленчуковия бульон. Вари се до готовност – около 20 минути. Отцежда се и се оставя настрана.

 


2
Топла салата от леща и халуми 2
Лукът се нарязва на тънки шайби, лютата чушка и чесънът – наситно. Добавят се в купата с лещата. Овкусява се със зехтин, сол и черен пирер. Кориандърът се нарязва наситно и също се добавя. Разбърква се.

 


3
Топла салата от леща и халуми 3
В тиган с незалепващо покритие се запича халумито от двете страни, нарязано, на парчета, докато хване хубава коричка.

 


4
Топла салата от леща и халуми 4
От нара се изваждат зърната. Най-лесно е да се използва купа със студена вода, като нара се разрязва и се удря леко с лъжица. Зрънцата падат във водата, а бялата мембрана се отделя на повърхността.

 


5
Топла салата от леща и халуми 5
Мемраната се изхвърля, а зрънцата се минават през цедка.

 


6
Топла салата от леща и халуми 6
В чинии се сипва от лещата, отгоре се поръсва със зърна нар, поставят се парчета от сиренето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта