Топла шарлота с ябълки

От нищо нещо
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г ябълки
1 с.л. захар
100 г краве масло
2 ч. л. какао
1 хляб (стар)
1 жълтък


Начин на приготвяне:
1
Топла шарлота с ябълки
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Сипват се в касерола, заедно със захарта и 1 с. л. от маслото и се готвят, докато омекнат.
2
Топла шарлота с ябълки 2
След това се пюрират с преса.
3
Топла шарлота с ябълки 3
Останалото масло се разтопява и се смесва с какаото.
4
Топла шарлота с ябълки 4
Хлябът се реже на филийки и корите се отстраняват.
5
Топла шарлота с ябълки 5
Филийките се намазват с какаовата смес от двете страни.
6
Топла шарлота с ябълки 6
Подреждат се плътно по стените и дъното на подходящ съд, покрит с хартия за печене.
7
Топла шарлота с ябълки 7
Ябълковото пюре се смесва с жълтъка и се сипва в съда с хляба.
8
Топла шарлота с ябълки 8
Покрива се с останалите филийки и се притиска с чиния или капак.
9
Топла шарлота с ябълки 9
Оставя се да престои 20 минути и след това се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Чинията се отстранява и сладкишът се допича за още 10 минути. Сервира се, докато е още топъл.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
На външен вид не изтлежда толкова добре, но за сметка на това е много вкусен и лесен за приготвяне! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/02/warmer-apfel-charlotte.html
3.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2015
Прекрасен десерт за следобедна закуска. Изключително бърз и лесен.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
чудесна идея
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
Много вкусен и лесен! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/02/warmer-apfel-charlotte.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: