Торнедо с конячна редукция

Дата: 21.06.2010
Източник: Бон Апети
Торнедо с конячна редукция
 
Необходими продукти:
200–300 г телешко бонфиле
150 мл коняк
6 чери доматчета (3 жълти, 3 червени)
1 кубче телешки бульон
1 с. л. морска сол за поръсване
зърна черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Телешкото бонфиле се почиства от ципите. С помощта на остър нож се отрязва краищата и от средната част на филето се оформя равномерно парче. Поръсва се с морска сол и се запича на грил тиган за 5–6 минути от всички страни.
2
Добавят се разтвореният в 200 мл вода телешки бульон и 1/2 от коняка. Слагат се чери доматчетата и се оставя на огъня, докато конякът се редуцира до половината. Сипва се и останалият коняк, запалва се и се слага черен пипер.
3
Сервира се в подходяща чиния, като около телешкото се подреждат чери доматчетата, а месото се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта