Торта „Агнес Бернауер“

Дата: 06.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филирани бадеми
100 г лешници
350 г пудра захар
80 г брашно
1 ч. л. канела
7 белтъка
за крема:
600 мл прясно мляко
250 г краве масло (на стайна температура)
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. инстантно кафе
2 ванилии
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Агнес Бернауер“ Лешниците и 100 г от бадемите се смилат в блендер. Добавят се брашното, канелата и 150 г от захарта. Разбива се.
2
Торта „Агнес Бернауер“  2Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
3
Торта „Агнес Бернауер“  3Смесват се със сухите съставки. Фурната се загрява на 180 градуса, с вентилатор.
4
Торта „Агнес Бернауер“  4В тава, застлана с пергаментова хартия, от сместа, с помощта на ринг с диаметър 26 см, последователно се оформят 5 блата.
5
Торта „Агнес Бернауер“  5Пекат се един по един, покрити с хартия, всеки за около 18–20 минути (15 минути с хартия и 3 минути – без).
6
Торта „Агнес Бернауер“  6500 мл от млякото се загрява със захарта и кафето.
7
Торта „Агнес Бернауер“  7Останалото мляко се смесва с разбитите жълтъци, нишестето и ванилиите. При непрекъснато бъркане се налива топлото мляко.
8
Торта „Агнес Бернауер“  8След това сместа се слага на котлона и се готви до сгъстяване.
9
Торта „Агнес Бернауер“  9Охлажда се.
10
Торта „Агнес Бернауер“  10Охладеният крем се разбива с маслото.
11
Торта „Агнес Бернауер“  11Блатовете се подреждат един върху друг, като между тях се маже с крем.
12
Торта „Агнес Бернауер“  12Тортата се слага в хладилник за 4 часа, за да стегне.
13
Торта „Агнес Бернауер“  13Преди да се поднесе, се поръсва с останалите бадеми, запечени на сух тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
Да, Калина, няма проблем, блатовете леко да се сиропират.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Тортата изглежда малко суха. Дали ще се получи добре, ако се сиропират блатовете?
4.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Много вкусна торта с маслен крем.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Хриси, когато печем без вентилатор увеличаваме градусите с още 20.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2015
Страхотна торта,любима за напред!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта