Торта "Бон Апети" - 4

Гост: Христо Груев, сладкар
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2007
Торта
 
Необходими продукти:
200-250 г бисквити
250 г консервиран ананас
250 г компот от ягоди (череши)
50 г желирани перли
100 мл разбита сметана
1 портокал
1 ябълка
захарна трева за поръсване
1 л вода
1/2 л течна сметана
300 г захар
150 г сухо картофено пюре
150 г сусамов тахан
100 г лешници
100 г нишесте
1300 мл вода
100 г нишесте
оцветител за сладкарски изделия
100 мл вода
20 мл водка
50 г захар
10 г желатин
1 ванилия на прах (1 капсула ванилова есенция)


Начин на приготвяне:
1
Торта
В тенджера се наливат 1 л гореща вода и 1/2 л сметана и щом сместа кипне, се прибавя захарта.
2
Торта
Нишестето за крема се разтваря в малко студена вода, като се разбива с тел, и се сипва в тенджерата.
3
Торта
Добавя се картофеното пюре, кремът се разбърква и се сваля от котлона.
4
Торта
Сипват се смлените ядки и сусамовият тахан и отново се разбърква добре.
5
Торта
На дъното на йенска тава плътно една до друга се подреждат бисквити и се покриват с крем. Отгоре се реди втори пласт бисквити и се слагат консервирани плодове (ананас, ягоди).
6
Торта
Отново се поставя ред бисквити и се покрива с крем. Тортата се оставя да престои така 3 часа, след което се слага в хладилник за 1 час.
7
Торта
Гелът се приготвя, като желатинът се разбива с водата, сипва се захарта и се бърка на водна баня, докато се разтопи. Прибавя се водката, ароматизира се с ванилията и се изчаква, докато стане гел.
8
Торта
Охладената сметана се разбива с миксер и се нанася върху крема.
9
Торта
Тортата се украсява с желирани перли и плодове, които се покриват с гела.
10
Торта
Отстрани се шприцоват разбита сметана и глазура, приготвена от вода, нишесте и оцветител, и се поръсва със захарна трева.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: