Торта "Бяла неделя"

Гост: Радослава Минчева, сладкарници “Неделя”
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2009
Торта
 
Необходими продукти:
7 яйца
1 ч. ч. захар 
шоколадов кувертюр
100 г кафяв шоколад
200 г бял шоколад
300 мл сметана
300 г орехови ядки
1 кг захар
захар на вкус
1 л животинска сметана 
400 г захар
40-50 г нишесте
180 г брашно
200 г масло
1 л прясно мляко
2 ч. л. какао
7 с. л. брашно
7 с. л. захар
2 ч. ч. вода



Начин на приготвяне:
1
Торта
Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и  какаото.
2
Торта
Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.
3
Торта
Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка.
4
Торта
Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка. След като изстине кремът, се разбърква с 200 г масло.
5
Торта
Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад.
6
Торта
Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава наситно.
7
Торта
Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.
8
Торта
Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан. Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан.
9
Торта
Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се "зафилва" със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
10
Торта
В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички. От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се панира с крокан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
в рецептата има много неточности, ако я направите, така както е описано по-горе,ще получите едно голямо нищо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: