Торта есен

Дата: 15.02.2016
Източник: Тереза
ТИТЛА: Чирак
Торта есен
 
Необходими продукти:
за блата:
90 г брашно
6 яйца
200 г захар
60 г краве масло
50 г какао
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
за крема:
300 мл течна сметана
2 натурални шоколада
за глазурата:
200-250 мл течна сметана
2 натурални шоколада
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
1
Блатът се приготвя като се смесят брашното, какаото, бакпулверът, ванилията и солта. Яйцата се разбиват с миксер за 10 минути, като постепенно се сипва захарта. Към тях се добавя разтопеното масло. Сухите съставки се добавят към разбитите яйца и внимателно се разбъркват. Сместа се излива във форма за торта с подвижно дъно и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
2
Сметаната за крема се разбива добре и към нея постепенно и при непрекъснато разбиване се прибавя разтопеният на водна баня шоколад.
3
Сметаната за глазурата се загрява, докато кипне и в нея се разтопява шоколадът, до получаване на тъмнокафява смес. Добавя се желатинът и се вари още 2-3 минути.
4
Докато глазурата се охлади, блатът се разрязва на 2 части, които се намазват с крем. Препоръчително е, тортата да се сложи в хладилник, за да стегне кремът по-добре. Когато глазурата изстине тортата се залива обилно с нея и се оставя да се охлади добре.


Съвети:
Украсих тортата с жълъди, направени от бонбони лакта, потопени в шоколад и смлени орехи, с шоколадови листенца, оцветени със сладкарска боя, но всеки може да създаде своя уникална торта, като развихри въображението си.

Бон Апети, приятели!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2016
Страхотна презентация,адмирации за артиста приготвил шедьовъра!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта