Торта фъдж

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г извара
250 г какаови бисквити
150 г шоколад
100 г заквасена сметана
50 г разтопено масло
150 мл кондензирано мляко
1 пакетче желатин
1/2 бурканче малинов конфитюр
1-2 с. л. течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Торта фъдж
Бисквитите се смилат на ситни трохи. След това се налива разтопеното масло, като продължава да се мели. Получената смес се разпределя по дъното на намазнена тава (диаметър 20-22 см), като се притиска с лъжица, за да излезе въздухът.
2
Торта фъдж 2
Изварата, кондензираното мляко, разтопеният шоколад и заквасената сметана се разбиват добре, така че да се получи хомогенна смес без гранулки.
3
Торта фъдж 3
Желатинът се залива с 5-6 с. л. вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня, като се бърка непрекъснато. Налива се в крема.
4
Торта фъдж 4
Кремът се разбърква добре и се разпределя върху блата. Тортата се покрива и се оставя да се охлади в хладилник минимум 5-6 часа.
5
Торта фъдж 5
Малиновият конфитюр се разтопява на тих огън. Наливат се 2-3 с. л. гореща вода и щом се хомогенизира, се добавя сметана. Тортата се полива с приготвения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: