Торта „Гараш“

Дата: 30.12.2011
Източник: Бон Апети
Торта „Гараш“
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г пудра захар
5 белтъка
120 г орехи
1 ванилия
1 с. л. брашно
1 щипка сол
за крема „Гараш“:
300 г черен шоколад (над 65 % какао)
250 мл животинска сметана
150 г захар
30 мл ирландски крем ликьор
за глазурата:
100 г черен шоколад
20 мл олио
за гарниране:
50 г белен шамфъстък
30 г кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Гараш“
Белтъците за блата се разбиват с миксер заедно с щипка сол, докато се получи пяна. Прибавят се пудрата захар, брашното, натрошените орехи и се разбърква добре със силиконова шпатула.


2
Торта „Гараш“ 2
Сместа се разделя на 4. Разстилат се блатове в отделни форми, покрити с хартия за печене (или се пекат в една форма, един по един).


3
Торта „Гараш“ 3
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, докато се получи карамелен цвят.


4
Торта „Гараш“ 4
Захарта и сметаната за крема се слагат на огъня, докато кипнат.


5
Торта „Гараш“ 5
Към тях се добавя нарязания наситно шоколад и се разбърква добре. Когато се разтопи се оставя сместа да се охлади и се налива крем ликьора.


6
Торта „Гараш“ 6
След това се разбива с миксер докато се сгъсти и се получи по-светъл цвят. Оставя се на студено.


7
Торта „Гараш“ 7
Изстиналите блатове се подреждат един върху друг във форма за торта, като между тях се маже с крем.


8
Торта „Гараш“ 8
Стените също се заглаждат с крем и тортата се оставя да се охлади.


9
Торта „Гараш“ 9
Шоколадът за глазурата се разтопява на водна баня и към него на тънка струйка се добавя олиото.


10
Торта „Гараш“ 10
Тортата се намазва отгоре с готовата глазура.


11
Торта „Гараш“ 11
Поръсва се с със смления шамфъстък, смесен с кокосовите стърготини. Оставя се да се охлади в хладилник минимум за 4 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Любимата ми торта... най-накрая си я направих аз. На мен ми отне 3 часа... но си струваше :)
20.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Тортата става много хубава.
19.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Тортата е вкусна, но блатовете са много тънки...
18.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Тази торта е една от любимите ми торти!
17.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Най-вкусната и лесна торта! Благодаря ви за рецептата гостите ми си облизаха пръстите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта