Торта "Капрезе"

Дата: 07.05.2004
Източник: Бон Апети
Торта
 
Необходими продукти:
300 г сурови бадеми
1 ч. ч. захар
100 г шоколад
5 яйца
настъргана кора от 1 лимон
1 капка бадемова есенция
125 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Торта Бадемите и 1/3 от захарта се смилат в блендер и се прехвърлят в подходящ съд.
2
Торта След това в блендера се поставят шоколадът и 1/3 от захарта и също се прехвърлят в купа.
3
Торта Жълтъците се отделят от белтъците и с последната 1/3 от захарта се разбиват за около 5 минути. Белтъците се разбиват на сняг.
4
Торта Лимоновата кора се слага в жълтъците, овкусява се с бадемовата есенция, добавят се смлените шоколад и бадеми, размекнатото масло и се бърка с дървена лъжица.
5
Торта Към сместа на три пъти се изсипват белтъците, като през цялото време се разбиват с миксер на най-ниски обороти. След като се разбие добре, тестото се прехвърля в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
6
Торта Пече се около 40 минути при температура 160 градуса, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта