Торта „Малаков“

Дата: 03.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30 бишкоти „Савоярди“
100 г кайсиево желе (сладко)
за блата:
60 г брашно
1 яйце
1 жълтък
100 г захар
125 г заквасена сметана
50 г орехи
60 г какао
65 мл олио
1/2 с. л. бакпулвер
за ваниловия крем:
350 мл прясно мляко
60 г захар
3 жълтъка
2 с. л. нишесте
1 ванилия
300 мл животинска сметана
1 патетче желатин
за шоколадовия крем:
150 г шоколадов кувертюр
300 мл животинска сметана
100 мл прясно мляко
1/2 пакетче желатин
за сиропиране:
150 мл вода
150 г захар
100 мл ром
за украса:
200 мл животинска сметана
150 г филирани бадеми
3 бишкоти
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Малаков“Орехите се смилат и се смесват с останалите продукти за блата. Разбърква се с лъжица до хомогенизиране.
2
Торта „Малаков“ 2Тестото се разпределя в силиконова форма и се пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути. След това се охлажда.
3
Торта „Малаков“ 3Нишестето за крема се разтваря в малко мляко и се добавят жълтъците и захарта. В 3 с. л. вода се разтваря желатинът. Останалото мляко се кипва с ванилията. Дърпа се от котлона и се оставя 5 минути да се охлади.
4
Торта „Малаков“ 4Налива се към жълтъците на тънка струйка, при постоянно бъркане. Всичко се слага на котлона и се вари до сгъстяване. Отстранява се от огъня и се оставя леко да се охлади.
5
Торта „Малаков“ 5Желатинът се разтопява в микровълновата и се налива на тънка струйка към крема при постоянно бъркане. Оставя се да се охлади до стайна температура.
6
Торта „Малаков“ 6Сметаната се разбива леко и се добавя към охладеният крем. Оставя се да престои 5–6 минути.
7
Торта „Малаков“ 7Желатинът за шоколадовия крем се накисва в 3 с. л. вода. Млякото се кипва и с него се залива натрошеният шоколад. Бърка се до хомогенизиране.
8
Торта „Малаков“ 8Желатинът се разтопява в микровълновата и се добавя към шоколада при постоянно разбиване с миксер. Оставя се да се охлади до стайна температура.Добавя се леко разбита сметана и се разбърква. Оставя се да предстои 5-6 минути.
9
Торта „Малаков“ 9От водата, захарта и рома се прави сироп.
10
Торта „Малаков“ 10Блатът се заравнява с нож и се слага във форма. Сиропира се.
11
Торта „Малаков“ 11Желето се загрява в микровълновата и с него се намазва блатът. Отгоре се разстила шоколадовият крем.
12
Торта „Малаков“ 12Бишкотите се сиропират леко и се подреждат върху шоколада. Разпределя се половината от ваниловия крем. Отново се слагат сиропирани бишкоти и се завършва с бял крем.
13
Торта „Малаков“ 13Тортата се оставя за 6 часа в хладилник, за да стегне. Формата се отделя от стените внимателно с нож и се изважда.
14
Торта „Малаков“ 14Сметаната за украсата се разбива и с част от нея се зафилва тортата. С останалата с помощта на пош се оформят розички отгоре. Бадемите се разпределят по стените и повърхността на тортата. Във всяка розичка се слага триъгълник от бишкота.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2015
Заради тази торта започнах да следя редовно Вашето предаване
19.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2014
Сиропирах я с компот от кайсии,а кайсиите разпределих между блата и бишкотите!Отгоре крокант с шам фъстък!
18.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
Много трудна за приготвяне, на мен лично не ми се получи така, както очаквах, но пожелавам на всички успех.
17.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
ще отнеме време, но ще е вкусна!
16.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
уникална е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта