Торта „Миста“

Дата: 09.07.2015
Източник: Светлана
ТИТЛА: Чирак
Торта „Миста“
 
Необходими продукти:
10 яйца
1 пакетче краве масло
100 г орехи
10 с. л. захар
2 натурални шоколада
2 бели шоколада
украса по избор
 

Начин на приготвяне:
1
Приготвя се смес за 2 блата от 4 разбити на сняг белтъци с 4 с. л. захар. Към сместа се прибавят смлените орехи и блатовете се пекат върху пергаментова хартия, докато покафенеят.
2
За крема (тип мус) се разбиват на сняг 6 белтъка с 6 лъжици захар. През това време, на водна баня се разтопява половината масло с черния шоколад. В друг съд се разтопява останалото масло с белия шоколад. Когато изстинат, в двете смеси (бялата и черната) се прибавят по 3 жълтъка, за да се получи хомогенна смес. Белият крем се смесва с половината белтъци, а черният крем се добавя към останалата част от разбитите белтъци. Така се получават 2 муса - бял и черен.
3
Редят се блат, черен мус, блат, бял мус, като отгоре двата муса се смесват, с помощта на вилица, за да се получи красива шарка!

Да ви е вкусно!


Съвет:
Когато сипваме крема към белтъците, бъркаме внимателно с лъжица, за да не спаднат белтъците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта