Торта Моцарт

Дата: 07.03.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Торта Моцарт
 
Необходими продукти:
за блатовете:
300 г брашно
150 г краве масло (студено)
200 г смлени бадеми
1 ч. л. захар
2 сварени жълтъка
50 мл бадемов ликьор
1 бакпулвер
за шоколадовия мус:
100 мл сметана
200 г натурален шоколад
5 белтъка
4 с. л. кристална захар
2 средно големи ябълки
100 г пудра захар
15 г краве масло (1 с. л.)
4 с. л. ром или бренди (за фламбиране)
 

Начин на приготвяне:
1
Торта МоцартВ купа омесваме парченцата масло, брашното и смлените бадеми, заедно със захарта, докато се получат едри хлебни трохи. Постепенно, при непрекъснато разбъркване, наливаме 50 мл студена вода. Месим за кратко тестото, покриваме го с фолио и го прибираме в хладилник, за да стегне.
2
Торта Моцарт 2Разделяме тестото на 3 равни части, които оформяме на топчета. Поставяме ги между 2 листа домакинска хартия и ги разточваме на кори с големината на тавата, в която ще печем. Можете да очертаете контурите с молив за да ви е по-лесно точното разточване.
3
Торта Моцарт 3Прехвърляме първата платка в тортена форма с отделящо се дъно, покрита с хартия за печене. Поставяме тавата в средата на предварително загрята фурна и печем на 180 градуса в продължение на 12 минути. По същия начин оформяме и изпичаме и останалите 2 платки.
4
Торта Моцарт 4Приготвяме муса, като в тенджера наливаме сметаната, слагаме и шоколадовия кувертюр. Бъркаме на бавен огън, докато се получи крем.
В суха купа разбиваме белтъците на по-висока степен. Добавяме 100 гр пудра захар и бием на по-ниската степен на миксера, докато се получи гъста пяна и твърд сняг.
5
Торта Моцарт 5Обелваме и почистваме ябълките и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган разтопяваме маслото, поръсваме с 4 с. л. захар. След като тя се карамелизира леко, слагаме и ябълките. Изчакваме ги да омекнат, след което фламбираме и оттегляме от котлона.
6
Торта Моцарт 6Прехвърляме охладения шоколадов мус към белтъците. Размесваме внимателно с помощта на силиконова шпатула, добавяме и ябълките.
7
Торта Моцарт 7Слагаме първата платка на дъното на тортената форма, нанасяме 1/3 от крема. Редуваме блат и крем, завършваме с крем. Украсяваме тортата по наше желание. Оставяме я да престои в хладилник за 1 денонощие.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2014
Задължително трябва да се опита :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта