Торта „Наталия“

Дата: 22.10.2015
Източник: Виктория
ТИТЛА: Чирак
Торта „Наталия“
 
Необходими продукти:
за двата блата:
6 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1-2 ванилии
за крема:
250 г краве масло
120-150 г пудра захар
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Двата блата се приготвят като яйцата се разбиват заедно със захарта.
2
След това се добавят пресятото брашно, бакпулверът и ванилията.
3
Готовата смес се разделя на две равни части.
4
Половината от сместа за блата се изсипва в кръгла тава с подвижно дъно, застлана с хартия за печене.
5
Пече се 10-12 минути в предварително загрята на 150-200 градуса фурна. Времето за печене зависи от фурната, затова проверявайте с клечка за зъби, дали блатът е изпечен.
6
Процедурата се повтаря и с втория блат. След като се изпекат двата блата се оставят да изстинат и се отлепват от хартията за печене.
7
Кремът се приготвя като омекналото масло се разбива заедно със захарта. Добавят се яйцата и се разбива отново.
8
Тортата се сглобява по следния начин: В голяма кръгла чиния се поставя единият блат и се маже с крем (по желание отгоре може да се сложат сушени плодове). Отгоре се слага и вторият блат и тортата се намазва от всички страни с останалото количество крем. По ваш избор може да декорирате тортата с настърган шоколад, ядки, сушени плодове, сметана или с каквото пожелаете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта