Торта “Наташа”

В тази торта - три различни блата и ароматен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2011
Торта “Наташа”
 
Необходими продукти:
185 г брашно
3 яйца
150 г захар
180 г заквасена сметана
5 г бакпулвер
1/4 ч. л. сол
100 г стафиди
100 г маково семе
100 г сусам

за крема:
700 г заквасена сметана
300 г пудра захар

за глазурата:
400 г сладко от горски плодове
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Торта “Наташа”

Белтъците на яйцата се разбиват със 100 г от захарта с миксер, а жълтъците с останалите 50 г с телена бъркалка, и сметаната, докато захарта се разтвори. Всичко се смесва в купа и се разбърква.

 

 


2
Торта “Наташа” 2

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйчената смес.

 

 


3
Торта “Наташа” 3

Полученото тесто се раздея на три части. Към първата се добавят стафидите.

 


4
Торта “Наташа” 4

Kъм втората маковото семе.

 


5
Торта “Наташа” 5

Kъм третата сусама. Разбърква се добре.

 


6
Торта “Наташа” 6

С помощта на кръгла форма за торта, в тави, се оформят блатове. Пекат се поотделно в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Оставят се да изстинат.

 


7
Торта “Наташа” 7

Захарта и сметаната за крема се смесват и разбъркват.

 


8
Торта “Наташа” 8

Желатинът се разтваря в малко вода и се оставя да набъбне. След това се загрява в микровълнова фурна на ниска степен, два пъти по 10 секунди.

 


9
Торта “Наташа” 9

Смесва се със затопленото сладко от горски плодове.

 


10
Торта “Наташа” 10

Блатовете се подреждат във форма за торта–първо стафидения, след това маковия и накрая сусамовия. Между тях се разпределя крема, като се оставя и за намазване на тортата отгоре. Оставя се да стегне в хладилник.

 


11
Торта “Наташа” 11

Прави се глазура със сладкото от горски плодове. Тортата е готова за консумация след 6 часа.

 


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Тортата стана много хубава, но малко странна със семената от мак и сусам :)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
Невероятна комбинация от вкусове!
9.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Отново интересна рецепта! Реших да заменя стафидите със сушени червени боровинки. Ако я направя втори път бих заменила сусама и бих напоила блатовете с мляко или сироп. :)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Супер, звучи много вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Уникална торта! Много лесно се приготвя и ни е любима! Приготвяла съм я през лятото, защото е много лека и вкусна. Единствено съвсем малко сиропирам блатовете, за да не останат много сухи. Препоръчвам я на всички, които не са я опитвали! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: