Торта „Орехова целувка”

Дата: 12.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
4 ч. л. смляно кафе
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
150 г краве масло
130 г кафява захар
5 яйца
100 мл прясно мляко
200 г захар
2 ч. л. канела
100 г орехи
за крема:
350 мл животинска сметана
1 ванилия
1 с. л. мед
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Орехова целувка”Брашното, кафето, бакпулверът и солта се смесват.
2
Торта „Орехова целувка” 2Маслото се оставя на стайна температура и се разбива с кафявата захар до получаване на крем. Добавят се жълтъците от яйцата, сухите съставки и млякото.
3
Торта „Орехова целувка” 3Сместа се разпределя в 2 форми за кейк с махащо се дъно и диаметър 26 см, покрити с хартия за печене.
4
Торта „Орехова целувка” 4Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Прибавя се канелата и се разпределят върху сместа във формите, като отгоре се поръсват с накълцаните орехи.
5
Торта „Орехова целувка” 5Блатовете се пекат 30–40 минути на 170 градуса и се охлаждат.
6
Торта „Орехова целувка” 6Сметаната се разбива с меда и ванилията.
7
Торта „Орехова целувка” 7Единият блат се намазва с крема и отгоре се слага другият блат. Тортата се оставя в хладилник за 4 часа.


Съвет: Отделете с нож блата от стените на формата, докато е още топъл, защото когато изстине, спада и в средата се получава дупка.
Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Момчил, животинската сметана трябва да е много студена, когато я разбиваш и трябва да я разбиваш на много високи обороти. Успех.
26.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Имам въпрос относно сметаната, използвам животинска, но никога не ми става пухкава, най-много да стане гъста като боза, къде греша - в температурата, скоростта на разбиване?
25.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2016
Прекрасен десерт.Разкош за небцето.
24.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2015
Да, Сара, може да използваш сироп по твой вкус, като внимаваш с количеството, за да не се разкашка блатът.
23.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Може ли блата да се сиропира с някакъв сироп?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта