Торта от паста

Дата: 17.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
250 г брашно
125 г краве масло
сол на вкус
за бешамела:
40 г краве масло
60 г брашно
800 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус
за плънката:
500 г талиатели с яйца
2 стръка праз
1 морков
150 г пушен бекон
250 г замразен грах
200 г кашкавал
5 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Торта от пастаЗа тестото в блендер се смесват студеното масло, брашното и солта. Смилат се закратко, наливат се около 3 с. л. студена вода за спойка.
2
Торта от паста 2Тестото се оформя на топка, покрива се с фолио за свежо съхланение и се оставя в хладилник.
3
Торта от паста 3Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното, докато стане златисто. Налива се млякото, бърка се енергично, докато се превърне в гъст сос.
4
Торта от паста 4Подправя се със сол, черен пипер и по желание с индийско орехче, след това се охлажда.
5
Торта от паста 5Пастата се сварява в 5 л подсолена вода.
6
Торта от паста 6Празът се почиства и се наситнява, а морковът се настъргва на едро ренде. Зеленчуците се запържват в зехтина и щом омекнат, се добавя и наситненият бекон.
7
Торта от паста 7Накрая се слага и грахът, запържва се закратко.
8
Торта от паста 8Към сместа се слага добре отцедената паста, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. Прехвърля се в голяма тава, полива се с останалия зехтин, разбърква се и се оставя да се охлади.
9
Торта от паста 9Прехвърля се в голяма тава, полива се с останалия зехтин, разбърква се и се оставя да се охлади.
10
Торта от паста 10Тестото се разточва на тънка кора и с помощта на форма за торта с махащо се дъно (диаметър 24 см) от него се изрязва кръг и стени.
11
Торта от паста 11След това дъното и стените на формата се покриват с парчета хартия за печене. Стените е добре да са намазнени, за да се залепи хартията. Изрязаното тесто се поставя във формата, като се притиска.
12
Торта от паста 12Върху основата се настъргва половината кашкавал, след това се слага част от студения бешамелов сос, следва част от пастата и така се редуват (без кашкавала) докато не свършат продуктите.
13
Торта от паста 13Завършва се с паста, поръсва се с останалия кашкавал и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
14
Торта от паста 14След това се охлажда леко и се изважда от формата.
15
Торта от паста 15Съвет:
Ако искате да не е препечена пастата отгоре, след първите 20 минути печене, поставете алуминиево фолио, но не плътно, за да не се залепи кашкавалът.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Получава се много добре :)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Тортата е страхотна! Направих я снощи и много се хареса :) За пълнеж използвах други продукти :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
много вкусно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта