Торта Рафаело

Дата: 27.05.2014
Източник: Кремена
ТИТЛА: Експериментатор
Торта Рафаело
 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
150 г кокосови стърготини
4 ванилии
12 с. л. брашно
12 с. л. захар
6 яйца
400 г кондензирано мляко
240 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, до пухкав крем.
2
След това, на етапи, се прибавят пресятото брашно и 2 ванилии. Разбърква се добре с дървена лъжица.
3
Изпичат се 2 блата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до готовност, след това се оставят да изстинат.
4
Крема получаваме, като разбием маслото на крем. След това, на тънка струйка, се добавя кондензираното мляко. Накрая се изсипват стърготините.
5
Сиропира се единият блат с прясното мляко, в което са разтворени другите 2 ванилии. Намазваме с половината крем. Поставяме другия блат и се повтаря. С останалия крем намазваме цялата торта. Накрая поръсваме обилно със стърготини.
6
По-търпеливите могат да оставят в хладилник, да стегне. Всяко парче може да декорирате с бонбон Рафаело или с ярко цветче.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2016
Описанието на крема е грешно. Първо маслото трябва да е студено, нарязано на кубчета, за да не стане крема воднист. Второ - има 2 вида кондензирано мляко. Необходимо е гъстото, а не това което за кафе и чай. След като нарежем студеното масло на кубчета, добавяме млякото и разбиваме с миксера, добавяме и стърготините. Ако в помещението е по-топло, сложете крема в хладилника и когато сте готови да го използвате го извадете. Получава се много вкусно. С така приготвения крем могат да се направят и наполеонки. ;)
9.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Блатовете станаха хубави, но пълен провал с крема! Въобще не стана хомогенен. Кондензираното мляко си плуваше отстрани. Само дето опръска все живо наоколо. Доразбих сметана и намазах блатовете с нея и с каквото посъбрах от крема. Закрепих тортата, но я ядохме цяла седмица, което е показателно :( Повече няма да ползвам никакво кондензирано мляко, а ще си правя оргиналната торта рафаело, както и преди.
8.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2015
Крема честно казано не ми вдъхва доверие и мисля, да направя домашен крем. Блатовете станаха страхотни.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
не ми допадна особено
6.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2014
Рецептата е лесна, тортата не оправда очакванията ми, но определено е прекрасна за компания на следобедния чай. Мисля, че маслото по рецепта е в повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта