Торта „Рафаело“

Дата: 23.06.2015
Източник: Йоанна
ТИТЛА: Експериментатор
Торта „Рафаело“Торта „Рафаело“Торта „Рафаело“Торта „Рафаело“Торта „Рафаело“
 
Необходими продукти:
320 г бисквити с масло
1-2 капачки ром (по желание)
прясно мляко (за напояване)
за крема:
125 г краве масло (меко)
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини
за декорация:
150-180 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
1
За крема стопете на водна баня маслото. Охладете го. Стопете на водна баня и белия шоколад и също го охладете, а след това го смесете с разтопеното масло.
2
Добавете с лъжица, на части, заквасената сметана и разбъркайте добре.
3
Настържете лимоновата кора, добавете ванилията и кокосовите стърготини.
4
Накрая разбийте на сняг сметаната, добавяте е към крема и разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. Не използвайте миксер.
5
Намажете дъното на формата с част от готовия крем. Топнете бисквитите в прясното мляко и ги подредете плътно една до друга на дъното на формата, след което ги напръскайте с ром.
6
Нанесете пласт крем, после отново ред натопени в мляко бисквити, поръсени с ром. Следва отново пласт крем и напоени бисквити с мляко и ром, като накрая се завършва с крем.
7
Заравнете крема отгоре и приберете тортата за една нощ, в хладилник, за да стегне. Кремът стяга много добре. На сутринта прекарайте леко мокър, топъл нож по ръба на формата за торта (ринга) и след това я отстранете. Ако е необходимо заравнете с нож.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2015
Много е вкусна
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2015
Една от любимите ми торти :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта