Торта „Рафаело“

Източник: Aleksandra Ivanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.10.2015
Торта „Рафаело“
Торта „Рафаело“
 
Необходими продукти:
320 г бисквити с масло
1-2 капачки ром (по желание)
прясно мляко за напояване

за крема:
125 г краве масло (меко)
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини

за декорация:
150-180 г кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
За да приготвите крема разтопете маслото на водна баня и го охладете.
2
Разтопете на водна баня и белия шоколад, охладете го и го смесете с разтопеното масло.
3
Добавете с лъжица (на части) заквасената сметана и разбъркайте добре.
4
Настържете лимоновата кора и я добавете заедно с ванилията и кокосовите стърготини.
5
Накрая разбийте на сняг сметаната, добавете я към крема и разбъркайте внимателно с шпатула. Не използвайте миксер.
6
Намажете дъното на формата с част от готовия крем.
7
Топнете бисквитите в прясното мляко и ги подредете плътно една до друга на дъното на формата, след което ги напръскайте с ром.
8
Нанесете пласт крем, после отново ред натопени в мляко бисквити, поръсени с ром. Следва отново пласт крем и напоени бисквити с мляко и ром, като накрая се завършва с крем.
9
Заравнете крема отгоре и приберете тортата за една нощ, в хладилник, за да стегне. Кремът стяга много добре. На сутринта прекарайте леко мокър, топъл нож по ръба на формата за торта (ринга) и след това я отстранете. Ако е необходимо заравнете с нож.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: