Торта Рафаело

Дата: 24.11.2015
Източник: Яна Мутафова
ТИТЛА: Чирак
Торта РафаелоТорта РафаелоТорта Рафаело
 
Необходими продукти:
3 готови блата за торта
подсладено прясно мляко за напояване на блатовете
за крема:
125 г краве масло
200-300 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
1 ванилия
100 г кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
Разтопяваме в отделни съдове маслото и шоколада на водна баня.
2
Оставяме ги да се охладят и след това ги смесваме.
3
На части прибавяме заквасената сметана.
4
Слагаме ванилията и кокосовите стърготини.
5
Накрая разбиваме сладкарската сметана, добавяме я към крема и разбъркваме с шпатула (не с миксер).
6
В поднос слагаме първия блат, напояваме го с подсладеното прясно мляко (или с подсладена вода) и го намазваме с крем.
7
Същото правим с втория и с третия блат.
8
Намазваме цялата торта с крем и заглаждаме добре.
9
Охлаждаме за една нощ в хладилник.
10
На другия ден поръсваме обилно с кокосови стърготини.


Съвет:
По желание в крема може да се добави и настъргана лимонова кора.

За украса съм направила и бисквитени топчета. Могат да се използват и бонбони.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Страхотно се получи, изяде се моментално! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


393 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта