Торта с ананас и маскарпоне

Определено си струва чакането, да Ви е сладко!
Източник: Кремена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 05.05.2014
Торта с ананас и маскарпоне
 
Необходими продукти:
100 г кокосови стърготини
сокът от 1 лимон
250 г обикновени бисквити (или чаени с лимонов есенция)
150 г меко масло
600 г сирене "Маскарпоне"
100 г захар
200 мл прясна сметана
няколко резена ананас


Начин на приготвяне:
1
Заделяме 4 с. л. кокосови стърготини. Останалите изсипваме в купа и заливаме с лимоновия сок.
2
Счукваме бисквитите. Разбиваме на пяна маслото с миксер. Смесваме двата продукта, разбъркваме добре и ги разстиламе във форма за торта, покрита с хартия за печене. Оставяме за 1 час в хладилник.
3
През това време смесваме маскарпонето с половината захар и разбъркваме. В друг съд разбиваме сметаната с останалата захар и добавяме напоените с лимонов сок стърготини.
4
Смесваме сметаната и маскарпонето, като добавяме лъжица по лъжица. Готовият крем изсипваме върху бисквитения блат, заглаждаме и връщаме обратно в хладилника за още 2 часа.
5
Накрая нарязваме ананаса на парчета (по желание, парчетата могат да останат и цели), нареждаме ги върху тортата и поръсваме с останалите кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: