Торта с бира и бял крем

Дата: 04.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
1 1/4 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. захар
2 яйца
1 ч. ч. тъмна ирландска бира
170 г краве масло
3/4 ч. ч. натурално какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
за крема:
3 ч. ч. пудра захар
300 г краве масло
3 с. л. ирландски крем ликьор
за глазурата:
100 г млечен шоколад
оранжева зелена сладкарска боя на прах

Начин на приготвяне:
1
Торта с бира и бял крем
В касерола се разтопява маслото, прибавя се какаото, разбърква се и се налива бирата. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.

 


2
Торта с бира и бял крем 2
В купа се смесват захарта, брашното, ванилията и содата. Налива се сместа от масло, какао и бира и се разбива с миксер. Прибавят се яйцата и отново се разбива до получаване на хомогенна смес.

 


3
Торта с бира и бял крем 3
Сместа за блата се разпределя в силиконова форма за печене или в обикновена, покрита с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40–45 минути. Оставя се да се охлади и се разрязва надве.

 


4
Торта с бира и бял крем 4
Маслото за крема (оставено на стайна температура) се смесва с пудрата захар и се разбиват с миксер до пухкава маса, не трябва да има бучки. Добавя се ликьорът и пак се разбива.

 


5
Торта с бира и бял крем 5
Върху единия блат се размазва 1/3 от крема. След това се слага другият блат и той се намазва със 1/3 от крема. Зафилва се с останалия крем.

 


6
Торта с бира и бял крем 6
Останалият крем се разделя на три – едната част се оставя бяла, а другите две се боядисват в оранжево и зелено.

 


7
Торта с бира и бял крем 7
С помощта на пош се оформят ризички върху тортата.

 


8
Торта с бира и бял крем 8
Оставя се в хладилник да стегне, след това се изважда от и се рисува с разтопения на водна баня млечен шоколад. Отново се оставя да стегне.

 


9
Торта с бира и бял крем 9
После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2015
Ето я моята :) Много вкусна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Тортата е тежка, но много вкусна. Аз добавих и малко натрошени бадеми, които чудесно допълниха тортата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта