Торта с мак и кокос

Дата: 29.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
7 белтъка
200 г захар
100 г кокосови стърготини
100 г маково семе
10 г бакпулвер
3 с. л. брашно
1 щипка сол
за крема:
600 мл прясно мляко
170 г краве масло (със стайна температура)
160 г захар
7 жълтъка
1 ванилия
3 с. л. царевично нишесте
за бисквитения пласт:
250 г обикновени бисквити
150 мл еспресо
50 мл крем ликьор
за глазурата:
200 г млечен шоколад
50 г краве масло
50 мл животинска сметана
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта с мак и кокосБелтъците се разбиват на пяна със солта. Прибавя се захарта и се разбиват на сняг.
2
Торта с мак и кокос 2Кокосовите стърготини се смесват с маковото семе и се сипват при белтъчния сняг. Прибавят се брашното и бакпулверът и внимателно се разбърква.
3
Торта с мак и кокос 3Сместа се сипва в правоъгълна форма, намазана с масло. Заравнява се и се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, след което се охлажда.
4
Торта с мак и кокос 4Млякото за крема се загрява. В купа се разбиват жълтъците, захарта, ванилията и нишестето. Налива се прясното мляко, разбърква се, прехвърля се в касерола и се готви на умерен огън като се бърка, докато се получи гъст крем.
5
Торта с мак и кокос 5Прехвърля се в купа, покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка и се охлажда. След това се разбива, като малко по малко се прибавя маслото.
6
Торта с мак и кокос 6Кремът се разпределя върху основата, като се заглажда добре.
7
Торта с мак и кокос 7Кафето и ликьорът се смесват. Бисквитките сепотапят за кратко в ароматната смес и се подреждат плътно върху крема.
8
Торта с мак и кокос 8Шоколадът и маслото за глазурата се разтопяват и се смесват със сметаната.
9
Торта с мак и кокос 9Сладкишът се залива с леко охладената глазура.
10
Торта с мак и кокос 10Оставя се в хладилник поне за 4 часа. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2016
Колко е голяма тавичката?
7.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2016
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Някой правил ли е тортата в кръгла форма? Ако да, с какъв диаметър ви е формичката? Притеснявам се, че ако пробвам, може да не ми стигне мястото.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Стана страхотна!!! Промених единствено шоколада- използвах бял, понеже имах такъв в къщи. Много лесна и приятна е за приготвяне, особено ако има кой да ви помага ;) Ох за малко да забравя-ами това беше НОВОГОДИШНАТА ми торта /за това парчето има и украса/!
4.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2015
Стана чудесна...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта