Торта с малинов мус

Дата: 08.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г бял шоколад
240 г краве масло
140 г захар
130 г брашно
4 яйца (размер L) на стайна температура
кората от 1 лимон
за малиновия мус:
150 мл животинска сметана
250 г сирене „Маскарпоне“
300 г малини
150 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. сок от лимон
1 пакетче желатин
за малиновата глазура:
200 г малини
100 г захар
50 мл портокалов ликьор
за украса:
200 мл животинска сметана
150 г малини
2 стръка мента
20 г бял шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с малинов мусБлатът се приготвя като шоколадът се разтопява с маслото.
2
Торта с малинов мус 2Прибавят се жълтъците от четирите яйца и се разбива.
3
Торта с малинов мус 3Белтъците се разбиват на сняг със захарта, добавят се към шоколадовата смес и се разбърква внимателно с шпатула.
4
Торта с малинов мус 4Накрая се сипват настърганата лимонова кора и брашното, и отново се разбърква внимателно.
5
Торта с малинов мус 5Тестото се разпределя в две форми за печене (с диаметър 26 см ) с пергаментова хартия на дъното. Блатовете се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се охлаждат.
6
Торта с малинов мус 6Малините за глазурата се пасират и се прецеждат.
7
Торта с малинов мус 7Пюрето се готви на слаб огън, заедно със захарта и ликьора, докато се сгъсти, след което се охлажда.
8
Торта с малинов мус 8Малините за муса се пасират, прецеждат се и към тях се прибавя лимоновият сок.
9
Торта с малинов мус 9Маскарпонето се разбива за много кратко със захарта и бурбонската ванилова захар и се смесва с прецедените малини.
10
Торта с малинов мус 10Желатинът се разтваря в студена вода и когато набъбне, се загрява в микровълнова фурна, докато се разтвори.
11
Торта с малинов мус 11След това се темперира с част от малиновата смес, разбърква се и се налива към останалата малинова смес.
12
Торта с малинов мус 12Накрая се добавя разбитата сметана и се разбърква.
13
Торта с малинов мус 13Единият блат се слага във форма за торта, отгоре се разпределя половината от малиновия мус и се слагат 50 г от малините за декорация.
14
Торта с малинов мус 14Следват блат, останалият мус и още 50 г от малините за декорация. Тортата се оставя в хладилник поне за 6 часа, за да стегне добре.
15
Торта с малинов мус 15След това се освобождава от формата и стените й се намазват с разбитата сметана.
16
Торта с малинов мус 16Отгоре се намазва с малиновата глазура, украсява се с останалите малини, листенца мента и люспи бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта