Торта с шоколад, сметана и банани

Дата: 01.10.2016
Източник: Gergana Tsvetanova
ТИТЛА: Експериментатор
Торта с шоколад, сметана и бананиТорта с шоколад, сметана и бананиТорта с шоколад, сметана и бананиТорта с шоколад, сметана и банани
 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
1 ч. ч. захар
3-4 с. л. олио
3 с. л. кисело мляко
1 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 с. л. какао
за сиропа:
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. какао
за крема:
400 г заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
4 с. л. захар
1 шоколад (90 г)
за гарниране:
4 банана
1 шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Блатът се приготвя като белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с щипка сол. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера и какаото. Накрая се добавят белтъците и внимателно се смесват. Сместа се прехвърля във форма за торта и блатът се пече 30-35 минути на 180 градуса.
2
Сиропът се приготвя като прясното мляко се смесва със захарта и какаото и се слага на котлона да кипне. Оставя се на огъня около 5 минути, след което съдът се дърпа от котлона.
3
Кремът се приготвя като течната сметана се разбива с миксер. Добавят се заквасената сметана, захарта и разтопеният на водна баня шоколад.
4
Охладеният блат се разрязва на две части. Едната част се полива със сиропа, подреждат се нарязани банани и се покриват с половината крем. Слага се вторият блат, сиропира се и се покрива с останалия крем. Отгоре тортата се украсява с нарязани банани и се полива с разтопен шоколад.


Съвет:
Преди консумация, тортата трябва да престои поне 3-4 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта