Торта с шоколадов крем

Дата: 25.07.2016
Източник: Greta Koleva
ТИТЛА: Чирак
Торта с шоколадов крем
 
Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
7 с. л. захар
2 с. л. какао
2 с. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
200 г смлени лешници
за крема:
200 г краве масло (меко)
200 г шоколад
5 с. л. течен шоколад
14 бр. малки вафлички с лешников крем
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата със захарта, до пухкава смес, като последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и лешниците. Разпределяме сместа в две предварително намазнени и застлани с хартия за печене тавички.
2
Изпичаме блатовете, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна и ги оставяме да се охладят.
3
Разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме да се охлади.
4
Разбиваме маслото, като постепенно го смесваме с разтопения шоколад, който трябва да е добре охладен, за да не се разтопи маслото.
5
След това слагаме начупените вафлички и лъжица по лъжица добавяме течния шоколад.
6
Сглобяваме тортата, като обилно намазваме блатовете с крем и ги подреждаме един върху друг.
7
Накрая завършваме с крем и по желание украсяваме с шоколадови бонбони.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта