Торта с течен шоколад и сметана

Много вкусна и ароматна
Източник:
ТИТЛА:
Дата: 27.03.2015
Торта с течен шоколад и сметана
 
Необходими продукти:
за блата:
6 яйца
4 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
2 пакетчета бакпулвер
10 с. л. какао
2 с. л. кафе
кората на един лимон
4 ванилии
2 ч. ч. прясно мляко
200 г краве масло

за сиропа:
200 мл вода
200 г захар

за глазурата:
100 г шоколад
1 л течна сладкарска сметана



Начин на приготвяне:
1
За един блат разбивам до побеляване 3 яйца с една чаша захар. В купа смесвам 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, 5 лъжици какао и 1 лъжица кафе. След като съм разбила яйцата и захарта, прибавям брашното с бакпулвера, кафето и какаото.
2
Добавям и една чаша мляко, половината от настърганата лимонова кора и 100 г масло. Пека в тава, застлана с хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като проверявам с клечка за зъби, дали е готов блатът.
3
Сиропа го оставям на котлона, докато се разтопи захарта. След като е готов блатът, го поливам със сиропа и го оставям да попие.
4
През това време разбивам по същия начин останалите продукти и правя следващия блат.
5
Докато се пече блатът разтопявам шоколада на водна баня и намазвам блата с шоколад. Когато се изпече вторият блат го поставям върху първия и го намазвам с предварително разбитата сметана.

Съвет:
Ако искате може да украсите с шоколадови или захарни пръчици. Добре е да оставите тортата на хладно място поне за 1 час.
Приятно хапване!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: